CAT | ES | EN | FR | NL | DE

Contacte: info@campingtamariu.com

 
instagram    facebook    youtube   
camping tamariu platja

HISTORIA


camping tamariu

El Càmping Tamariu obre les seves portes l’estiu de 1961 però la seva historia comença el 1959, després de totes les gestions i dificultats per obtenir el permís d’obres. Els pocs campistes que llavors venien a Tamariu muntaven les tendes a la pineda de la Tous i l’obertura d’un càmping feia témer l’arribada masiva de turistes, amb la pèrdua de tranquil•litat que això suposava.
Joan Boix Galceran, originari de Pals, que aleshores regentava la bolera de Llafranc, havia comprat el terreny a Baptista Sunyer expressament per muntar-hi el tercer càmping de Palafrugell. A més d’aquest terreny,d’una mica més de 3 vessanes i ubicat a la part més alta, en tenia llogat un altre. Finalment es va acordar una capacitat de deu tendes i el càmping es va inaugurar de la mà de Joan Boix Galceran i de la seva dona Victòria Carabús Rabassa, de Palafrugell, antiga treballadora de Armstrong Manufactures que parlava també l’anglès i el francès.Com que l’entrada es feia per la part alta del terreny , calia pujar pel camí vell de Tamariu a Palafrugell i el mar quedaba a més de 800 metres. L’adequació del terreny va suposar una feina enorme a causa del fort pendent del solar que, d’altra banda, comptava amb una pineda esplèndida i vinyes al seu voltant. Joan Boix i un altre treballador van fer totes les obres de condicionament. El seu germà Josep, paleta de professió, va edificar una casa per la botiga i el bar a la planta baixa i la vivenda al primer pis. Un altre petit edifici servia de recepció. Hi havia un petit edifici amb dutxes, vàters i piques per a rentar els plats. El primer any, com que no hi havia electricitat, s’havien col•locat en tres o quatre llocs estratègics llums de butà que quedaven encesos tota la nit. L’aigua del pou, situat al costat de la riera, pujava fins al dipòsit mitjançant un motor que funcionava amb benzina. Les begudes i aliments es conservaven en una nevera de gel que en Joan anava a buscar a la fàbrica de Palafrugell cada matí.

camping tamariu


camping tamariu

El càmping es va ampliar en tres etapes i els serveis es van anar multiplicant, quedant en tres edificis de lavabos. Les obres del 1970 van significar una gran millora, ja que es va edificar una piscina i va fer possible l’entrada per la part de baix, a prop de la riera. Comportava dos avantatges: els clients ja no havien de pujar tant com abans i el càmping tenia un accés al mar més a prop. A partir d’aquell moment, amb una superficie total de 12 vessanes, tota la finca va passar a ser propietat del matrimoni.Joan i Victòria eren els amos en el ple sentit de la paraula i la seva feina cobria totes les necessitats de l’establiment. Al principi, fins i tot en Joan havia col•locat rètols des de Pals fins a Tamariu per indicar el camí que calia seguir per anar al càmping. En els prospectes van optar pel lema publicitari “playa de ensueño”. Victòria Carabús es cuidava de la recepció, les reserves i totes les altres tasques administratives, feina que més tard també va fer la filla Marina. Portava la botiga o petit súper i s’encarregava de fer les paelles i els pollastres a l’ast, i la cuina en general. Cada dia en Joan anava a comprar peix, carn,fruita i verdura al mercat, primer amb la moto Lambretta , després amb el primer cotxe de la familia, l’inefable 600. La botiga funcionava molt bé i recorden les llargues llistes de compres que els deixaven els clients el dia abans de tornar al seu país: panets pel viatge, embotits, begudes refrescants… però també licors i productes d’aquí per portar a casa seva.

camping tamariu


camping tamariu

La temporada s’estenia des de l’abril fins al 30 de setembre. Els primers clients van ser anglesos, belgues, francesos, holandesos, amb tendes i petites caravanes, van sovintejar el càmping i van tornar a venir cada any, gràcies al bon funcionament del boca-orella. A més del sol, el mar i el bon tracte, i una atmosfera tranquil.la eren la garantia d’unes vacances reeixides per a aquests amants de la natura. Avui en dia, el 2014, encara hi ha clients que continuen venint, segona, tercera i quarta generació.

CAMPING TAMARIU
La Riera de Tamariu s/n, 17212 TAMARIU (PALAFRUGELL)
T. +34 972 62 04 22 - info@campingtamariu.com